Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
lompa -

Keep calm and watch the hunger games


Jag har sett den!

Personligen blev jag inte helt överväldigad av den men jag tror att det har mycket med att göra att jag såg den med cam-kvalité. Jag gissar att den är mycket bättre på bio med HD-kvalité :)
Men iaf, jag är helt klart NÖJD med hur den blev, absolut en av de bästa filmer som har följt en bok otroligt bra.

Allting var snyggt gjort och skådisarna var otroliga! Självklart var det vissa detaljer jag funderade över eller saknade, men så är det alltid när det kommer en film som görs på en av mina favorit böcker. (diskutera inte HP-filmerna med mig för då slutar jag aldrig ;P)

Jag hade till exempel föreställt mig Rue's scene annorlunda - mer blommor om vi säger så för att inte avslöja för mycket ;)
Dessutom saknade jag Madge, då det egentligen är hon som ger Katniss "Mockingjay" pinen och som är Katniss "enda" vän förutom Gale.

Hade gärna att de skulle ha gått mera in på alla distrikten och karaktärerna, men det kommer ju fler filmer så det är inget att lipa över.
Jag är inte heller helt överens om att Persident Snow ska se ut som han gör i filmer, då han beskrivs helt annorlunda i boken.

Hade även velat att de skulle ha visat ögonen på "the muts" och att de skulle ha sett ut som de som dött under spelet. Tyckte att detta var bland det värsta i boken och det gav en stark inblick hur grym The Capitol (läs: Persidenet Snow) är mot distrikten och dess invånare.
Det kan ju även vara så att de hade de tävlandes ögon utan att jag såg det pågrund av min sunkiga kvalité men det verkade inte så eftersom Katniss inte reagerade på det överhuvudtaget. (vilket hon gör i boken)

I övrigt var filmen riktigt bra! Är mycket mycket nöjd och känner min inte besviken på något sätt!
Jag vet inte hur man tar den om man inte läst boken men jag gissar att man inte får vara med om samma djup som boken erbjuder men det är klart att det alltid är svårt att förmedla sådant på film.

Jag rekommenderar den starkt och om du gillar att läsa - LÄS BOKEN! (böckerna)

(Jag är SÅ glad över att se en film göras nästan likadan som själva boken - där ser ni regissören/producenterna/storywriters etc. till HP/Eragon filmerna, det går visst att göra en lyckad film utan att ändra på så mycket!!)

Mina Kommentarer:

  Kommentera här:

  Vad heter du?
  Kom ihåg mig?

  E-mail: (bara jag ser den)


  Har du en blogg/hemsida?


  Din kommentar:

  Trackback