Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
lompa -

Roadtrip Portfolio I

At the hotel about to get the carPuerto de Mógan Little VeniceSo beautiful!Breakfast at Puerto de Mógan, so nice!seashells for sale ^^Mi casa ;) hahaThe sidewalk, fishes! :DChecking the map - which road to go...?Concentrating...Poni!!The Ocean! So beautiful! ^^Love the ocean.A street in ArucasIn Teror - Its green!Went to the Donut factory in Teror - so nice with fresh donuts :DSome shopping in the mall in Las Palmas ;)

Först ska jag be om ursäkt för den försenade uppdateringen av vårt lilla äventyr, grejjen är den att jag har i princip bara jobbat och sovit de närmaste dagarna - helgen tog kål på mig :P haha

Fredagen började iaf med att stiga upp och göra sig iordning för att sedan gå ut till entrén och möta up Natalie från receptionen som också skulle hänga på. :)
Därifrån gick vi till stället som vi hade hyrt bilen på (Orlando Car rent), där mötte vi en mycket otrevlig dam som sabbade hela stämningen, tack för det skitkärring!

Anyway det var nära att vi inte skulle få bilen då det visade sig att de "endast" tog emot kredit kort för depositionen, jag och Johanna hade dock frågat på tisdagen då vi hade bokat om det gick bra med Mastercard debit också eftersom det är det jag har och tjejen vi hade pratat med hade sagt att det skulle gå bra.
Vet dock inte om det blev något misstag eller nått men jag tycker ändå att det är konstigt att de inte kunde ta emot ett mastercard debit - det är ju ett mastercard ffs! >.<

Nåja, allting ordnade upp sig med att vi gav depositionen kontant, denna summan skulle vi ändå få tillbaka när vi lämnade tillbaka bilen så what ever..

Vi "fick" en liten silvrig Volkswagen Polo som våran bil, och det blev lite nostalgi för mig då min kära syster har en polo ;)
Så det var bara att sätta sig i bilen, vrida om nyckeln och tuta och köra!

Vår första anhalt blev Puerto de Mógan som även kallas för "Lilla Venedig" och fan vilken fin stad/by!
Om jag far hit på semester någongång så tänker jag definitivt bo där!
Där åt vi frukost på en mysig irländsk restaurang och sedan vandrade vi bara runt omkring lite och njöt av solskenet.
Vi tog även ett hastigt stop på Spar, där vi köpte proviant inför resan.

Sedan åkte vi ut på vägen igen, vi bestämde oss för att åka längs kusten - runt ön och sedan in till mitten (om vi hann).
Vägen var fan livsfarlig! Det var som en enda lång serpentin som gick upp å ner upp å ner längs bergen.
Jag kan ju bara meddela att det inte var så roligt att möta en lastbil eller en buss i kurvorna som kom i 120 knyck! Koncentrerad till max kan jag meddela med musklerna på helspänn för individuella inbromsningar.

Men det var kul iaf! Jag älskar att köra bil så jag satt mest och log hela tiden och min mest använda kommenter var "THIS IS SO AWSOME! IIIII!".
Vi stannade lite titt som tätt på vägen för att ta bilder och njuta av utsikten - speciellt en plats var helt underbar! Den var precis vid en lång kurva, HÖGT upp på berget, alldeles intill havet. Det var väldigt uppfriskande att vara där och jag riktigt njöt av havsdoften och solskenet ^^

Vi fortsatte vår färd och stannade en stund i Agaete där för övrigt fräjan till Teneriffa går ifrån (den snabba, tar ca. 2h) - och visst blev vi sugna på att åka över en sväng ;) Men det får vänta tills en annan gång.
Sedan fortsatte vi mot Arucas där vi också stannade en stund för att ta oss en titt på staden som var riktigt mysig.

Efter det drog vi ner till Teror - som jag älskade då det var så mycket gröndska överallt! :D
Jättefint att bara köra runt på de smala vägarna och se alla gröndska. Även där stannade vi en sväng för att sträcka på benen och på vägen mot Las Palmas stannade vi även vid deras "Donut Factory" - där det fanns ett café som man kunde besöka för att få smaka på deras färshka (och mycket goda) munkar.

Eftersom tiden hade runnit iväg, när vi var i Teror var klockan redan runt 6 tiden så hann vi inte med att åka in i mitten av ön då det var påväg att börja mörkna och då skulle vi ju inte se något..

Så vi drog istället upp till Las Palmas för att ta oss en sväng inne i shoppingcentret, det vart bara en snabbis eftersom vi sedan måsta skjutsa hem Natalie till Vecindarios då hon skulle upp och jobba morgonen därpå.

Efter att det var fixat drog vi till Las Palmas igen för att testa på nöjeslivet i "storstaden". Vi hade blivit tipsade om en klubb vid namn "Johnny Walker", så vi försökte så gott vi kunde att hitta ett parkeringshus så nära den som möjligt, även om vi inte riktigt visste var det fanns.

Vi hittade iaf ett parkeringshus, där vi bytte om till lite snyggare kläder och skor och drog sedan ut på staden för att leta upp "Johnny Walker".
Först hade vi inte en aning om var vi var men vi vandrade emot det hållet som vi trodde att skulle vara rätt (dessutom såg vi en massa andra party människor så vi följde dem), efter en stunds vandrande så kom vi fram till att vi måsta fråga någon och som tur var nappade vi ett par tjejer.
Johanna som är rätt så duktig på spansla skötte konversationen men det var helt uppenbart att vi var en BRA bit ifrån "Johnny Walker", de tipsade oss om att ta en taxi som enbart skulle ta 5 min.

Så då gjorde vi det och ja, vi var HELT ute å cyklade när vi hade trott att vi hade varit nära "Johnny Walker", det hade tagit ett tag att gå dit om vi säger så.

Nåja, taxin körde iaf igenom ett ställe som såg helt dött ut och sedan upp till ett hotell/konferens/restaurang/konstigt stort hus som även det såg dött ut.
Vi fråga taxiföraren "Är detta Johnny Walker" och hans svar var "Ja, upp för trapporna och där är det"..
Vi såg skeptiskt på varandra eftersom det inte såg ut att vara en enda männsika där, men vi klev ur taxin och gick upp för trapporna och visst fanns "Johnny Walker" där men det fanns inte några party people!

Några av restaurangerna var dock öppna så det fanns lite folk där men det liksom ekade i hela huset - så tomt var det >.<
Vi fråga en av snubbarna som höll på att städa om detta var rätt nattklubb och han bara tittade på oss och sa "Jovisst men det är stängt idag", vi ba "WHAT?!". Av alla dagar den kunde vara stängd på så måsta det vara just den dagen då vi skulle bege oss dit! Fredagen den 13de hellooo...

Nå det var inte mycket vi kunde göra åt det så vi tog en taxi tillbaka till "the downtown" och gick in på en av klubbarna där ist.
Men så att ni vet så SUGER nattlivet i Las Palmas, helt ärligt var det sämre än hemma och det säger fan mycket.
Visst fanns det folk, men musiken var värdelös, stämningen var värdelös och allt annat var bara shit förutomd mitt underbra sällskap ^^

Så vi stannade en stund men beslutade oss för att sedan fara tillbaka till Palm Beach för att ta natt.
Så nu vet vi att man INTE ska fara till Las Palmas om man är party sugen, noterat!

Kom tillbaka till Palm Beach vid 4-tiden, jag skulle upp och jobba kl. 8 så för mig var det bara att göra mig iordning för sängen och ta god natt.
Allt som allt en MYCKET LYCKAD dag om jag får säga det själv. Är så nöjd med äventyret och skulle helt klart göra om det igen med den ändringen att festen blir hemma i Maspalomas.

Sällskapet gjorde ju hela resan förstås så, 
THANK U (Hang, Johanna and Natalie) GUYS FOR AN AWSOME DAY!

(Nu vet ni hur det äventyret slutade. Mera foton kommer i sinom tid)

Mina Kommentarer:

  Kommentera här:

  Vad heter du?
  Kom ihåg mig?

  E-mail: (bara jag ser den)


  Har du en blogg/hemsida?


  Din kommentar:

  Trackback